"Els pobles són de qui els habiten, no de qui els governen"

dilluns, 12 de desembre del 2011

ENTREVISTA AL COL·LECTIU EN EL JUIDCI DE CAMPS

Entrevista de El Triangle a la portaveu del CCC Reyes Matamales
 

"El PP és un partit corrupte que s'aprofita de la seva posició"
 
Comença el judici contra Francisco Camps pel 'cas dels vestits'. El Col·lectiu contra la corrupció vol que torni "tots els diners que ens ha furtat"
Desenes de persones han escridassat l'expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps quan ha arribat al Palau de Justícia de València, en la primera jornada del judici de l'anomenat cas dels vestits. Camps i Ricardo Costa -exsecretari general del PP valencià- han arribat per separat per afrontar una causa en què se'ls acusa d'un delicte de suborn passiu impropi, com a conseqüència d'haver rebut regals d'empreses de la trama Gürtel a València.

Bona part dels ciutadans concentrats s'han apropat al jutjat seguint la convocatòria del Col·lectiu contra la corrupció. La seva portaveu, Reyes Matamales, ha explicat en declaracions a EL TRIANGLE, que "avui és un dia històric". "Després de molts anys de denúncies i queixes, finalment es jutja Camps. Això, però, només és l'inici, perquè després han de venir Fabra [Carlos, l'expresident de la Diputació de Castelló] i la resta de polítics implicats" en casos de corrupció, ha relatat.

Segons Matamales, el problema va molt més enllà d'unes persones determinades, ja que segons ella "el que succeix és que hi ha un partit [el PP] que és corrupte i s'aprofita de la seva posició per malversar fons públics". Per al Col·lectiu, al País Valencià es viu "la major història de corrupció d'un partit polític a l'Estat espanyol". En aquest sentit, la compareixença de Camps i Costa al tribunal és una "fita històrica perquè suposa acabar amb la sensació d'impunitat".

El Col·lectiu Contra la Corrupció vol que la condemna vagi més enllà d'una multa -directament aspiren que els dos polítics conservadors, que encara són diputats autonòmics, vagin a la presó- i que se'ls obligui a retornar "els diners que ens han furtat" als ciutadans, a banda de demanar que perdin tots els privilegis que tenen pels seus càrrecs. Nascut el 2009, el Col·lectiu Contra la Corrupció pretén seguir "lluitant" contra aquesta xacra al País Valencià. "Tenim molta feina per endavant", admet Matamales, que conclou que els "vots al PP no el legitimen per furtar-nos". 
 
Regals generosos

L'acusació apunta que l'expresident hauria rebut una dotzena de vestits, cinc jaquestes i cinc parells de sabates que costarien més de 14.000 euros, mentre que Costa va ser 'premiat' amb quatre vestits i sis pantalons que tindrien un import de 7.325 euros. Entre 2005 i 2008 la branca valenciana de la trama Gürtel va rebre l'adjudicació de nombrosos contractes públics. El seu màxim responsable, Álvaro Pérez El Bigotes, tenia un compte obert a les tendes Milano i Forever Young, de Madrid, des del que hauria pagat els vestits pels dirigents conservadors.

Mentre la fiscalia anticorrupció sol·licita una multa per a Camps i Costa de 41.250 euros, el PSPV, que actua com a acusació popular, vol tres anys de presó i vuit d'inhabilitació. En la mateixa causa ja han estat condemnats Víctor Campos, exvicepresident de la Generalitat valenciana, i Rafael Betoret, que va ser cap de protocol de la Diputació de València, que van acceptar pagar una multa de 9.600 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada